Do góry

Dania główne Przepis na:

Sztuka mięsa, ziemniaki, sos i marynowane papryki.

Sztuka mięsa, ziemniaki, sos i marynowane papryki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1069 Ocena: 11270

Dodano:

Odsłon: 312

Duszone plastry schabu podane z ziemniakami polanymi sosem oraz marynowaną papryką słodką.

Składniki

  • plastry schabu 2 szt.
  • ziemniaki 8 szt.
  • marynowane papryki słodkie 1 słoiczek
  • Natka pietruszki
  • pasta rosołowa 1 łyżka lub kupna 1 kostka rosołowa
  • mąka pszenna do zagęszczenia sosu
  • przyprawa do mięsa
  • suszona włoszczyzna 1 łyżka
  • Sól
  • liście laurowe 2 szt.
  • ziele angielskie 4-5 ziaren
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy i posypujemy przyprawą do mięsa. Smażymy po 2 minuty każdą stronę plastra schabu na gorącym tłuszczu. Usmażone plastry mięsa wkładamy do garnczka zalewamy wodą do ich zakrycia, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, włoszczyznę i pastę rosołową, gotujemy do miękkości mięsa i warzyw.

  2. W między czasie gotujemy obrane, wymyte ziemniaki w osolonej wodzie. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki i zagęszczamy sos mąką. Sztuki mięsa podajemy z ugotowanymi ziemniakami, polanymi sosem i marynowaną papryką.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń