Do góry

Dania główne Przepis na:

Szybka fasolka po bretońsku

Szybka fasolka po bretońsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 174

Dodano:

Odsłon: 934

Pyszna, szybka fasolka po bretońsku podana ze świeżą bagietką

Składniki

  • 2 puszki białej fasoli
  • 2 puszki pomidorów krojonych
  • 1 szklanka wody
  • 3 pętka kiełbasy
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 liście laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego
  • 3 łyżki koncentratu
  • Lubczyk suszony, majeranek, oregano
  • sól, pieprz
  • Olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę posiekać i podsmażyć, kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć.
    Do garnka wlać wodę, dodać liście laurowe, ziele angielskie, podgotować, dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać. Wrzucić kiełbasę z cebulą. Następnie dodać fasolę, pomidory z puszki. Doprawić ziołami, solą, pieprzem, startym czosnkiem, wymieszać, pogotować jeszcze chwilę razem. Podawać ze świeżym pieczywem
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń