Do góry

Przekąski Przepis na:

Szybka kolacja

Szybka kolacja

Autor:

Przepisów i artykułów: 2086 Ocena: 46782

Dodano:

Odsłon: 8800

W ciągu 30 minut można przyrządzić niesamowitą ucztę nie tylko dla podniebienia.

Składniki

  • 1 sałata rzymska
  • 6 szt pomidorków śliwkowych
  • 50 g czarnych oliwek
  • 2 szt szalotki
  • 1 łyżeczka marynowanego pieprzu zielonego
  • 2 szt śliwek żółtych
  • 50 g startej mozzarelli
  • oliwa z oliwek
  • ocet cydrowy
  • opcjonalnie miód
  • 2 bagietki
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 g pokrojonego w cienkie plastry bekonu
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Sałatę myjemy, osuszamy, kroimy.
    Pomidorki myjemy, kroimy.
    Oliwki osączamy, kroimy.
    Szalotki obieramy, kroimy.
    Pieprz osączamy.
    Śliwki myjemy, kroimy w kostkę.
    Owoce i warzywa, razem z serem mieszamy, polewamy oliwą i octem (do smaku). (Ewentualnie można dodać miód).

    W tym czasie piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Bagietki dowolnie kroimy i zapiekamy kwadrans.

    Jednocześnie bekon smażymy na suchej patelni.

    Bagietki nacieramy ząbkiem czosnku, polewamy wytopionym tłuszczem z bekonu.

    Podajemy razem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń