Do góry

Dania główne Przepis na:

Szybka ryba na warzywach a''la po grecku

Szybka ryba na warzywach ala po grecku

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 441

Dodano:

Odsłon: 4354

Szybkie, proste i każdy go zrobi

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę wyjąć wcześniej aby się rozmroziła, jeżeli ryba jest jeszcze lekko zmrożona tzn. środek ryby całkowicie się nie rozmroził to nawet lepiej bo będzie bardziej soczysta

  2. Por umyć pokroić w cienkie półtalarki, marchew obrać i zetrzeć na dużych oczkach - lekko poddusić na oleju na patelni. Dodać koncentrat i podlać troszkę wodą aby ten miał gdzie się rozpuścić. Poddusić pod przykryciem aż marchew będzie półmiękka na małym ogniu. Dodać przyprawy

  3. Na warzywach położyć wcześniej pokrojoną rybę (trzeba ją opruszyć solą i pieprzem) i dusić wszystko pod przykryciem ok 10-15 min. aż ryba ze szklistej zrobi się biała

  4. można podawać z ziemniakami lub samo

  5. zamiast koncentratu można użyć do tego kilku świeżych pomidorów lub 2 puszki pomidorów pelati, wówczas nie podlewamy już wodą

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń