Do góry

Dania główne Przepis na:

Szybka zapiekanka po obiadowa

Szybka zapiekanka po obiadowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 3374

Dodano:

Odsłon: 9177

Coś dla tych co nie lubią, marnować jedzenia.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do miski wbijamy 4 jajka, solimy i lekko ubijamy, dodajemy twarożek raciborski, pieprz Cayenne, tymianek, sos sojowy, delikatnie mieszamy, by jajka zbyt nie opadły.

  2. Foremkę lekko smarujemy olejem (najlepiej zrobić to pędzelkiem), na spód układamy pokrojoną wędlinę, na to dajemy mieszankę warzyw, całość zalewamy jajkami z twarożkiem, górę posypujemy odrobiną startego sera i zapiekamy w piekarniku przez ok. 35-40 minut na 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń