Do góry

Przekąski Przepis na:

Szybki chińczyk

Szybki chińczyk

Autor: sandra1

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 877

Dodano: 29.08.2012

Odsłon: 12687

smacznie i szybko

Składniki

  • pierś z kurczaka
  • mieszanka warzyw chińskich, mrożona
  • sos - chiński, np. pudliszki
  • ryż
  • sól
  • olej
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na oleju podsmażyć pokrojonego w kostkę kurczaka - na złoty kolor. Do kurczaka dodać mieszankę chińską (mrożonkę) i na małym ogniu poddusić do miękkości. Następnie dajemy sos chiński i gotujemy jeszcze jak na opakowaniu.

  2. Gotujemy ryż w osolonej wodzie. Sos podawać z ryżem, smacznego.

  3. Można doprawić jeszcze według uznania ale nie jest to w ogóle konieczne.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń