Do góry

Przekąski Przepis na:

Szybki chlebek jogurtowy

Szybki chlebek jogurtowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 93 Ocena: 1183

Dodano:

Odsłon: 1660

Miękki i puszysty chlebek, błyskawiczny i prosty w przygotowaniu. Można dodać do niego dowolne dodatki, u mnie to feta, suszone pomidory i zioła.

Składniki

  • Jaja kurze - 2 sztuki
  • Sól - 1 łyżeczka
  • Cukier - 1 łyżeczka
  • Jogurt naturalny - 250 g
  • Olej roślinny - 1/4 szklanki
  • Zalewa spod suszonych pomidorów - 2 łyżki
  • Mąka pszenna tortowa - 2 szklanki
  • Proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • Zioła prowansalskie - 1,5 łyżeczki
  • Suszone pomidory z zalewy - 4 sztuki
  • Ser feta - 100 g
5-6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jaja roztrzepać z solą i cukrem.

  2. Dodać jogurt, olej, zalewę spod suszonych pomidorów i wymieszać.

  3. Następnie wsypać do masy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz zioła i wymieszać do połączenia składników.

  4. Dodać drobno pokrojone suszone pomidory oraz ser feta i wymieszać.

  5. Umieścić ciasto w keksówce ok. 8x27 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 st. C przez ok. 30 minut, do tzw. suchego patyczka

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 28 lipca I ja przyłączam się do grona zachwyconych. Do plagiatorka. A jakby tak w słoiczkach (?) byłoby jak bułeczki. Lepiej zaczekać z inspiracjami, po zrobieniu oryginału. :) :) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 22 lipca pyszny,nie ma to jak własnoręcznie zrobiony chlebek:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 22 lipca Podziwiam za robiebie wlasnego pieczywa w domu! Odpowiedzi: 3 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń