Do góry

Dodatki Przepis na:

szybki i prosty chleb orkiszowy

szybki i prosty chleb orkiszowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 51

Dodano:

Odsłon: 5242

idealnie. chrupiący.

Składniki

  • 500 gram mąki orkiszowej
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka soli
  • 400 ml ciepłej wody
  • 1 saszetka drożdży w proszku tj: 7 gram
5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki wymieszać razem (miód i olej kokosowy dać do ciepłej wody by się rozpuścił) chwile powyrabiać - ciasto jest lejące ,

  2. odstawić do ciepłego miejsca w foremce na 30 minut , piec 40-45 minut w temperaturze 180 °C z termoobiegiem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 25 stycznia 2017 A jakiego oleju można użyć - zamiast kokosowego?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń