Do góry

Dania główne Przepis na:

Szybki kurczak z warzywami i ryżem

Szybki kurczak z warzywami i ryżem

Autor: ANIKA26

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 30

Dodano: 13.07.2010

Odsłon: 3388

Szybki sycący obiad:)

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Myjemy filety i czyścimy z błon, kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do gulaszu i odstawiamy na 10-15 min do lodówki. Obieramy czosnek, siekamy. Paprykę myjemy i kroimy w paseczki.

  2. Rozgrzewamy olej, wrzucamy czosnek i czekamy aż puści aromat. Dodajemy pokrojone mięsko i paprykę, mieszamy. Podsmażamy 15 min często mieszając, następnie dolewamy wody na początek 1/2 litra.

  3. Wsypujemy odsączoną kukurydzę i fasolkę, dodajemy pokrojoną fasolkę szparagową, mieszamy i dolewamy tyle wody by wszystko było przykryte. Wrzucamy kostki mięsne, wsypujemy ostrą paprykę, dodajemy pieprz.Czekamy aż się zagotuje i od tej chwili gotujemy do miękkości. Dodajemy koncentrat pomidorowy.

  4. Mąkę rozrabiamy z wodą dodajemy do garnka, następnie 2 łyżki śmietany, zagotowujemy.Wychodzi z tego fajne gęste, sycące jedzonko:) Można ponownie spróbować czy nie trzeba czegoś jeszcze doprawić, gdyż śmietana nam łagodzi pierwotny dość pikantny smak. Podajemy z ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń