Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki bo nie wymaga gotowania truskawek, wystarczy zaparzyć je w gorącej wodzie. Do tego dolewamy napar z mięty.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 223
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1823
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 165
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 247
Polecam.
Odsłon: 298
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 223
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1823
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 165
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 247
Polecam.
Odsłon: 298
Składniki
Świeże listki mięty i truskawki dobrze opłukać. Limonkę wyparzyć. Zagotować wodę w czajniku, 200 ml wrzątku zalać miętę, 600 ml przelać do dzbanka z sokiem i plasterkami limonki, dodać 2,5 łyżeczki miodu i truskawki. Po około 7-10 minutach dolać zaparzoną miętę, napój gotowy, można ewentualnie dosłodzić miodem.