Do góry

Desery Przepis na:

Szybki sernik krówkowy

Szybki sernik krówkowy

Autor: ewelkao

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 38

Dodano: 28.05.2010

Odsłon: 3683

ŁATWE I BARDZO DOBRE :)

Składniki

  • jogurt naturalny np. Włoszczowa 400 gram, 2 opakowania
  • cukierki krówki, 400 gram
  • biszkopty okrągłe, 1 opakowanie
  • żelatyna, 3 łyżki
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na dnie średniej tortownicy (wyłożonej folia aluminiową) układamy biszkopty jeden koło drugiego.

  2. W rondlu rozpuszczamy pokruszone krówki - 150 gram, dodając pół szklanki wody. gdy masa się zagotuje dodajemy 3 łyżki żelatyny i dokładnie mieszamy do jej rozpuszczenia.

  3. Wystudzoną masę miksujemy razem z jogurtami i dodajemy 100 gram krówek pokrojonych w kostkę. wylewamy do przygotowanej tortownicy ładnie wyrównując wierzch.

  4. W rondelku rozpuszczamy pozostałe 150 gram krówek i jak masa przestygnie robimy z niej esy floresy na powstałym serniku. Gotowe ciasto wstawiamy na 3 godziny do lodówki.

  5. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Agus140188 28 maja 2010 Przepis bardzo ciekawy na 5:) w najbliższym czasie postaram się go wypróbować:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ewelkao 28 maja 2010 Sernik jest tak dobry ze jak pójdę po aparat to po powrocie nie mam już czemu robić zdjęcia ale następnym razem się postaram

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 28 maja 2010 mmm...brzmi smacznie :-) szkoda tylko, że nie zamieściłaś zdjęcia ...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń