Dodatki Przepis na:
Szybki sos pomidorowy

Przepisów i artykułów: 226 Ocena: 1811
Dodano: 17.07.2017
Odsłon: 1013
Błyskawiczny sos pomidorowy na bazie passaty pomidorowej. Idealny do gołąbków. W mniejszej ilości sprawdzi się świetnie również jako sos do pizzy.
Składniki
- 500 g passaty pomidorowej
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- pół łyżeczki czosnku granulowanego
- łyżeczka oregano
- łyżeczka bazylii
- łyżeczka majeranku
- pół łyżeczki papryki słodkiej
- Pieprz
- Sól
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
W rondelku rozgrzewamy masło i oliwę z oliwek. Dodajemy passatę pomidorową i przecier pomidorowy, podgrzewamy na średnim ogniu. Doprawiamy ziołami, przyprawami, pieprzem i solą. Mieszamy i podgrzewamy około 10 minut. I gotowe.
Smacznego ;)
Komentarze do przepisu (0)