Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szybki sposób na placki po węgiersku"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 101
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 101
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć w zimnej wodzie. Następnie zetrzeć na tarce jarzynowej o małych oczkach. Cebulę obrać, posiekać lub również zetrzeć, wymieszać. Dodać mąkę, wbić jajko. Przyprawić solą i pieprzem. Masę dokładnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej, kłaść porcje masy ziemniaczanej i smażyć duże, równe, niezbyt grube placki. Zrumienione dobrze z obu stron przenieść na papierowy ręcznik, by osączyć z nadmiaru tłuszczu. Włożyć do ciepłego piekarnika, aby placki nie ostygły.
Mięso pokroić w kostkę, zrumienić. Dodać pokrojoną cebulę i kawałki papryki, a po chwili koncentrat i gorący bulion, dusić. Mąkę połączyć ze śmietaną, zagęścić nią sos, przyprawić. Placek polać sosem, przykryć drugim i też polać sosem.Źródło: Twoje Imperium