Do góry

Desery Przepis na:

Szybkie ciasto bez pieczenia

Szybkie ciasto bez pieczenia

Autor:

Przepisów i artykułów: 101 Ocena: 668

Dodano:

Odsłon: 6863

Jak przygotować ciasto bez pieczenia.

Składniki

  • 1 gotowy spód biszkoptowy
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • 400 ml śmietany kremówki
  • 1 łyżka cukru pudru
  • dowolne owoce (ja użyłam ananasa z puszki i winogrono)
  • 2 galaretki o dowolnym smaku
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pierwszą galaretkę rozpuszczamy w 50 ml wody. Galaretkę trzeba dokładnie wymieszać gdyż trudno jest rozpuścić w tak małej ilości wody i szybko tężeje. Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody (można dodać do galaretki).
    galaretki).

    Kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Pod koniec ubijania dodać przestudzoną galaretkę(ja użyłam cytrynowej, dzięki czemu masa jest lekko kwaskowata) z żelatyną, jeżeli posiadamy barwik możemy dodać klika kropel aby uzyskać dowolny kolor.

  2. Gotowy spód biszkoptu obłożyć rantem lub włożyć do tortownicy, posmarować kremem o odstawić do lodówki na pół godziny, aby masa delikatnie stężała.

    Dwie jednakowe galaretki rozpuszczamy w 750 ml wody.

    Na krem układamy dowolne owoce i zalewamy tężejącą galaretką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń