Do góry

Desery Przepis na:

Szybkie ciasto ucierane „na filiżankę” z owocami

Szybkie ciasto ucierane „na filiżankę” z owocami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2082 Ocena: 11416

Dodano:

Odsłon: 9720

Kolejna odsłona ucieranego ciasta z olejem, tym razem na miarę "filiżanki" z jabłkiem i konfiturą jagodową.

Składniki

  • Składniki:
  • 1 filiżanka cukru
  • 1 filiżanka oleju
  • 2 filiżanki mąki
  • 3 jajka
  • 0,5 opakowania cukru wanilinowego
  • Płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • Wkład owocowy:
  • 4 jabłka + konfitura jagodowa (niekoniecznie)
  • 0,5 łyżeczki cynamonu
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    W pierwszej kolejności przygotować owoce, jeżeli decydujemy się na jabłka to należy je obrać i pokroić w kostkę. Następnie wymieszać z cynamonem.
    Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym, dodać olej i mąkę z proszkiem do pieczenia. Zmiksować na jednolitą masę. Dodać owoce i wymieszać delikatnie łyżką. Przelać na formę. Zrobić dziurki w kilku miejscach i wlać odrobinę konfitury.
    Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut.


    *Tortownica na 22 cm
    *Filiżanka o objętości 200 ml

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 08 lipca Lubię takie proste proporcje - bez odważania.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń