Do góry

Desery Przepis na:

Szybkie ciasto z masą krówkową

Szybkie ciasto z masą krówkową

Autor:

Przepisów i artykułów: 322 Ocena: 3364

Dodano:

Odsłon: 2406

Kocham takie przepisy! Szybkie ciasto z masą krówkową można przygotować dosłownie w 15 minut, a później już się samo piecze :D Jest pyszne. A jeśli lubicie tak jak ja masę krówkową to będzie ono strzałem w dychę.

Składniki

  • 7 jajek
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 250 g margaryny
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • opakowanie cukru wanilinowego
  • około 600 g masy krówkowej
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Średnica tortownicy to 28 cm.

    Na początku topimy margarynę, odstawiamy ją do wystudzenia.

  2. Ubijamy na sztywno białka. Następnie dodajemy do nich stopniowo cukier i cukier wanilinowy cały czas ubijając. Później dodajemy żółtka i krótko ucieramy. Kolejno wlewamy cienkim strumieniem wystudzoną margarynę, całość dokładnie ucieramy. Na koniec przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wszystko mieszamy.

  3. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Do formy wlewamy 1/3 ciasta. Następnie układamy w odstępach kupki masy krówkowej, przykrywamy to połową ciasta, które nam zostało i znowu układamy kupki masy krówkowej. Na koniec całość przykrywamy resztą ciasta.

  4. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w 150°C (z termoobiegiem) przez około godzinę.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 26 kwietnia Z takim ciachem do szczęścia nic więcej nie potrzeba i można powiedzieć, że to taka bułeczka z masłem ;) Super ciacho, uwielbiam takie z dużą ilością kremów i mas, pycha :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń