Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie delikatne ucierane ciasto ze śliwkami. Będą do niego pasowały także inne owoce np maliny czy jagody.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 226
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34868
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 226
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34868
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Składniki
Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Cały czas miksując dodajemy po jednym jajku. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksujemy na jednolitą masę. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 27 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Śliwki przekrawamy na pół, usuwamy pestki i układamy na cieście, posypujemy płatkami migdałowymi. Ciasto pieczemy w 190°C przez około 45 minut. Smacznego :)