Do góry

Przekąski Przepis na:

Szybkie gołąbki bez zawijania :)

Szybkie gołąbki bez zawijania :)

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 12

Dodano:

Odsłon: 14772

szybkie w przyrządzeniu i smaczne :)

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę uszatkować drobno,wrzucić do garnka,dodać mielone,wypłukany surowy ryż i resztę składników.

  2. Wyrobić jak ciasto,formować małe kotleciki i obsmażać z obu stron.

  3. Ułożyć w garnku i zalać wodą,aby były nakryte,wrzucić 2 kostki rosołowe,gotować na wolnym ogniu 30 minut.

  4. Na tej wodzie zrobić później sos.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kstr54 01 listopada 2014 A maka ziemiaczana to do czego????faszu, sosu????, absolutnie zbyteczna

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

oooo 27 stycznia 2011 [17:11:40] Małgorzata Podruczna: 1-1.5 kg kapusta szatkowana nasolona na 1 godz odcisnąć sok do kapusty dodać 1/2 kg mielonego mięsa podsmażoną cebulkę 2szkl grysiku surowego lub maże być ryż / lepiej gotowany/ 2 całe jajka doprawić pieprzem.Uformować tak jak kotlety mielone usmażyć na patelni z obu stron.Ułożyć w garnku i zalać wodą z koncentratem pomidorowym posolić popieprzyć mogą być kostki rosołowe,gotować na wolnym ogniu lub piekarniku.40 min. Zrobić sos podprawić mąka i można śmietaną SMACZNEGO!!!! Zrób sobie takie gołąbki ja robiłam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń