Do góry

Zupy Przepis na:

Szybkie leczo

Szybkie leczo

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 65

Dodano:

Odsłon: 9958

Zapchajdziura- czyli szybki i niedrogi pomysł na wrzucenie czegoś do żołądka...

Składniki

  • papryka kolorowa, 3-4 sztuki
  • cukinia/ kabaczek, 1 sztuka
  • pomidory, 3 duze
  • cebula, 2 duze
  • czosnek, 2 zabki
  • kielbasa/ boczek chudy, ok 15-20 dag
  • przyprawy dowolne wg uznania: chili, papryka ostra, ziola prowansalskie, bazylia
  • sol, pieprz
  • kostki rosolowe, 2
  • przecier pomidorowy, 2.5 lyzki
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Warzywa pokroic w dosc spora kostke, wrzucic do rondla z gotujaca sie woda i dodac kostki rosolowe, poddusic przez 10 min.

  2. Przyprawy i czosnek wrzucic na patelnie by sie uprazyly i dodac kielbaske pokrojona w kostke, chwile podsmazyc.

  3. Przyprawiona kiełbaske dodac do warzyw i dokladnie wymieszac. Na koniec dodac przecier i wymieszac jescze raz. Poddusic przez ok 20 min. Podawac z pieczywem badz ryzem lub co kto ma. Smacznosci:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń