Do góry

Dania główne Przepis na:

Szybkie placki szpinakowe

Szybkie placki szpinakowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 56 Ocena: 632

Dodano:

Odsłon: 223

Te placuszki można przygotować w kilka chwil. Są bardzo smaczne, szczególnie z dodatkiem sosu czosnkowego lub kwaśnej śmietany.

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Szpinak rozmrozić i odcisnąć z nadmiaru wody.

  2. Jajo wbić do miski i roztrzepać rózgą, dodać mleko i wymieszać.

  3. Do masy jajecznej dodać mąkę, proszek do pieczenia, szpinak i czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawić solą oraz pieprzem według uznania i dokładnie wymieszać. W razie potrzeby można dodać więcej mąki (gdyby ciasto było zbyt rzadkie).

  4. Na patelni rozgrzać olej, łyżką kłaść placki i smażyć z obu stron, do uzyskania lekko rumianego koloru.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń