Do góry

Przekąski Przepis na:

Szybkie przekąski z ciasta francuskiego

Szybkie przekąski z ciasta francuskiego

Autor:

Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 3849

Dodano:

Odsłon: 86384

Bardzo proste i bardzo szybkie w przygotowaniu przekąski z ciasta francuskiego to moja propozycja na dni, kiedy odwiedzą nas niezapowiedziani goście, gdy dopadnie nas mały głód lub gdy zaplanujemy sobie leniwy wieczór spędzony pod kocem w asyście filmu i lampki czerwonego wina. Smak potrawy bardzo dużo zależy od sera - dając zwykły żółty ser otrzymamy coś w rodzaju mini pizzy, natomiast używając bardziej delikatnych dodatków można naprawdę stworzyć coś bardzo smacznego. Przepis wydaje się banalny, ale gdy już z niego skorzystacie to zobaczycie, jakie fantastyczne rzeczy można zrobić z tak prostych składników.

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego (temp. pokojowa)
  • 8 plastrów szynki drobiowej
  • 8 plastrów sera (ja użyłam sera białego z mascarpone i ziołami)
  • 1 łyżka keczupu
  • 1 łyżka musztardy
  • parmezan
  • oregano
5-6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Keczup z musztardą mieszamy, rozsmarowujemy na rozłożonym cieście francuskim i posypujemy startym parmezanem. Na wierzchu układamy również plastry szynki i sera. Całość zwijamy od szerszej strony w roladę , starając się zwinąć ją dokładnie, ale nie za ciasno.

  2. Roladę kroimy na 10 części i pieczemy ok 10 - 13 minut w 190*C. Ciastka podajemy posypane oregano. Takie francuskie przekąski świetnie komponują się z sosem czosnkowym.


    SMACZNEGO :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń