Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szybkie roladki z cukinii z groszkiem"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na łyżce oliwy, dodać ryż i migdały, przesmażyć, dolać 300 ml wody, doprawić solą i pieprzem, dusić 15 min. Dodać groszek, dusić jeszcze 5 min.
Marchewki obrać, ugotować do miękkości.
Cukinię i bakłażan umyć, pokroić wzdłuż na wstążki obieraczką do warzyw, włożyć je na 2 min do wrzątku, potem przelać zimną wodą.
Układać po trzy na zakładkę, rozłożyć ryż, zwinąć jak roladki, spiąć wykałaczkami, przełożyć do formy, podlać bulionem, piec 15 min w 180oC. Polać sosem ze zmiksowanych marchewek z brzoskwiniami.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium