Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka, które znikają w mig! W sam raz na piknik na zielonej trawce. Kilka składników, a tak wiele przyjemności :)
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 236
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 18
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 236
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 18
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Składniki
Mąkę pszenną, pełnoziarnistą i proszek do pieczenia przesiać przez sitko, a następnie dodać pozostałe składniki. Wszystko wymieszać i wyrabiać (najlepiej rękami) ciasto.
Z gotowego ciasta wykrawać foremkami małe ciasteczka.
Ciasteczka posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem i startą czekoladą.
Ciasteczka piec do zarumienienia przez ok 7-10 min. w temp. 160-180 stopni.
Smacznego !!!