Do góry

Dania główne Przepis na:

Szybkie spaghetti

Szybkie spaghetti

Autor: newsweek

Przepisów i artykułów: 82 Ocena: 683

Dodano: 15.05.2018

Odsłon: 107

Jest to przepis na bardzo uproszczoną, ale za to niezwykle szybką, łatwą w wykonaniu i tanią wersję sosu spaghetti

Składniki

  • 500 g mielonego mięsa drobiowego
  • 330 ml (jedna mała butelka) gęstego soku pomidorowego
  • 1 duża cebula
  • sól, pieprz, proszkowana papryka czerwona, curry
  • 2 małe ząbki czosnku
  • 2 łyżki gęstego jogurtu lub śmietany
  • makaron spaghetti
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek obrać, a następnie pokroić w drobną kostkę. Cebulę podsmażyć na dobrze rozgrzanej oliwie lub dobrej jakości oleju słonecznikowym. Pod koniec smażenia dorzucić drobno pokrojony lub przeciśnięty przez praskę czosnek.

  2. Kiedy cebula i czosnek są już dobrze podsmażone, na patelnię dorzucić mięso i smażyć, aż mięso będzie dobrze wysmażone.

  3. Następnie dolać obie butle soku i zredukować ilość sosu, do pożądanej gęstości i dodać dwie łyżki śmietany lub jogurtu. Na końcu doprawić wedle uznania pieprzem, solą, curry i papryką.


    Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-)
    Sos należy przyprawić na samym końcu, najlepiej tuż przed podaniem.
    Podawać z makaronem typu spaghetti ugotowanym wg przepisu na opakowaniu.

    Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń