Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
galaretka jest lekka, delikatna, smaczna............SMACZNEGO!!!
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 220
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 56
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3309
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 220
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 56
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3309
Składniki
oczyszczone żołądki raz zagotować i wodę wylać i opłukać żołądki, wlać teraz z 3 litry świeżej wody do szybkowara, dodać żółądki, ziele angielskie, obrane marchwie, liście laurowe i gotować od chwili zasyczenia pary 40 minut, otworzyć jak sam spuści ciśnienie szybkowar wystudzone żółądki pokroić drobno do granka, z wywaru z szybkowara wlać 3/4 litra do żołądków, dodać kucharka do smaku, kostke rosołową i zagotować dodać pokrojoną marchewkę, groszek razem z zalewą , dodać pieprz mielony i z rozdrabniacza natkę pietruszki i krótko zagotować wsypać opakowanie żelatyny i mieszać do rozpuszczenia, nałożyć do naczyń i wystudzone schować do stężenia w lodówce