Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam tą wspaniałą , aromatyczną szynkę :-)
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 69
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 33
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 69
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 33
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Sposób wykonania: Szynkę włożyć do garnka wypełnionej wodą powyżej wysokości szynki, dodać łyżeczkę ziarenek czarnego pieprzu, rozkruszone goździki, pieprz cayennne, liście laurowe, cebulę, marchew, seler i tymianek. Gotujemy pod przykryciem od czasu zagotowania 30 minut a następnie wyjąc z wywaru i naciąć w kilku miejscach
Przygotowujemy glazurę: Skórkę z pomarańczy i cytryny pokroić na drobno, dodać miód, sok z pomarańczy i 3 czubate łyżki musztardy. Wszystko dokładnie mieszamy. Szynkę nadziać goździkami i wysmarować glazura za pomocą pędzelka.
Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 30 minut w temperaturze 160 stopni C z termoobiegiem kilkakrotnie smarować glazurą szynkę w czasie pieczenia. W końcowej fazie szynkę pokroić i ułożyć w naczyniu żaroodpornym na liściach kapusty. Dodać odrobinę wywaru w kórym gotowała się szynka i całość podpiec jeszcze 25 minut Smacznego :-)