Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szynka na wielkanocny obiad w refektarzu"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1066
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 142
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1066
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 142
Składniki
Umyj szynkę. Natrzyj solą, pieprzem i posmaruj musztardą. Tak przygotowaną włóż do garnka. Dodaj posiekane cebule, przeciśnięty przez praskę czosnek, cząber i zioła prowansalskie. Wlej ocet winny, oliwę oraz piwo. Odstaw na dobę w chłodne miejsce.
Wyjmij szynkę z zalewy, wstaw w brytfannie do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Podczas pieczenia cały czas polewaj mięso zalewą, aż do jej wyczerpania. Piecz ok. 40 minut na każdy kilogram wagi szynki. Sprawdź widelcem, czy mięso jest upieczone.
Podawaj szynkę na ciepło, pokrojoną w plastry, lub na zimno z dodatkiem świeżo utartego chrzanu.Źródło: Olivia