Do góry

Przekąski Przepis na:

Szynka nadziewana w galarecie

Szynka nadziewana w galarecie

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 102

Dodano:

Odsłon: 151

Bardzo prosta i pyszna przekąska,którą często przygotowuje na domowe spotkania i imprezy :)

Składniki

  • Por 1
  • Pieczarki 20 dag
  • Jajka 2
  • Majonez 2 łyżki
  • Szynka konserwowa 20 plastrów
  • Kostka rosołowa 1 sztuka
  • Woda 2 szkl.
  • Żelatyna 4 łyżeczki
  • sól i pieprz
  • Pietruszka
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach i smażymy na oleju lub na połowie masła. Białą część pora myjemy i kroimy w paski. Dodajemy do pieczarek i razem podsmażamy i mieszamy. Przekładamy do miski i czekamy chwilę aby przestygło. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę.Jajka dodajemy do ostudzonych pieczarek i pora i mieszamy.Następnie dodajemy do miski majonez i przyprawy do smaku sól i pieprz i wszystko mieszamy jeszcze raz.

  2. Farsz nakładamy na szynkę konserwową i zawijamy w rurki, układamy na półmisku lub dużym talerzu.

    Kostkę rosołową rozpuszczamy we wrzątku. wsypujemy żelatynę. Stygnącą żelatynę zalewamy roladki.

    Dekorujemy pietruszką i wstawiamy do lodówki by stężało.
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń