Do góry

Przekąski Przepis na:

Szynka pieczona w czosnku

Szynka pieczona w czosnku

Autor: nelakornelia

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 678

Dodano: 28.02.2010

Odsłon: 10148

Nie ma to tamto, pożądne mięsiwo.

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Czosnek wycisnąć przez praskę. Połączyć wszystkie składniki ze sobą, oprócz soli i zalać tą marynatą dokładnie całe mięso i wstawić do lodówki na noc, a najlepiej nawet na 2-3 dni.

  2. Przed pieczeniem obsypać mięso solą i przełożyć wraz z marynatą do żaroodpornego, zamykanego naczynia, lub worka do pieczenia i piec najpierw w 200 st. przez 20 mit a następnie w 175 st. przez 1h15min.SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

niezapominajka 20 września 2010 Ale pyszna i aromatyczna musi być ta szyneczka :) Wypróbuję przy jakiejś większej okazji.

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń