Do góry

Dania główne Przepis na:

Szynka pieczona w rękawie

Szynka pieczona w rękawie

Autor: Steve

Przepisów i artykułów: 321 Ocena: 2459

Dodano: 14.03.2016

Odsłon: 13469

Krucha i smaczna pieczeń, która podana np. z sosem pieczarkowym smakuje wybornie!

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki (oprócz mięsa) wymieszać w większej misce. Następnie umyte i osuszone mięso kila razy obtoczyć w marynacie i schować do lodówki na kilka godzin. Potem mięso przełożyć do rękawa, ułożyć np. w naczyniu żaroodpornym i piec w temp. 190 stopni prze ok. 90 min. Pod koniec pieczenia rękaw można rozciąć, by mięso nieco się przyrumieniło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń