Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szynka staropolska w marynacie"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 296
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 67
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5073
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32667
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 347
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 236
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 296
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 67
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5073
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32667
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 347
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 236
Składniki
Marynata: do zimnej wody dodaj ziele angielskie, liście laurowe i obrane ząbki czosnku, wsyp sól, dokładnie wymieszaj.
Mięso oczyść, umyj, włóż do zalewy, przykryj, odstaw w chłodne miejsce na 3-4 dni.
Szynkę wyjmij z zalewy, osusz, natrzyj przyprawą po staropolsku. Wstaw na godzinę do lodówki. Mięso włóż do rękawa do pieczenia, szczelnie zamknij.
Piecz ok. godziny w temp. 190°C. Po upieczeniu zostaw na pół godziny w rękawie, ostudź.
Czas przygotowania: 70 min. Ilość porcji: 10. Cena za porcję: 2 zł.
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie