Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szynka szpikowana słoniną"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36029
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 170
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 305
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 367
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36029
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 170
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 305
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 367
Składniki
1. Mięso natrzyj sokiem z cytryny. Oprósz solą i pieprzem. Słoninę pokrój w słupki. Zioła wymieszaj z oliwą i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Nożem o długim, cienkim ostrzu zrób nacięcia w mięsie. W otworki włóż słoninę i migdały.
Szynkę przełóż do brytfanki. Podlej wodą. Na wierzchu rozsmaruj ziołową pastę. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 220°C. i piecz 15 minut. Potem zmniejsz temp. do 180°C. i piecz jeszcze około godziny. Udekoruj.Źródło: Naj