Do góry

Przekąski Przepis na:

Szynka w rozmarynie

Szynka w rozmarynie

Autor: kibi87

Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 860

Dodano: 24.07.2011

Odsłon: 7564

Pyszna szyneczka z rozmarynem i dodatkiem tymianku, aromatyczne zioła mmm polecam !!!

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso umyć i osuszyć, natrzeć solą i pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dobrze naoliwić. Rozmaryn i tymianek posiekać drobno. Obtoczyć mięso w ziołach tak jak w panierce. Zostawić na noc.

  2. Piec w 180-190stopni (u mnie z termoobiegiem) około 1,20 1,30h w folii, odkryć i podpiec jakieś 15 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madziak 24 lipca 2011 Coś dla mnie, uwielbiam domowe wędlinki. Do ulubionych :) 5 za przepis.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń