Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szynka z farszem bazyliowym"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 90
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 113
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 90
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 113
Składniki
Szynkę opłucz, dobrze osusz. Mięso rozetnij, tak by powstał duży płat. Lekko rozbij go, oprósz ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Mięso przykryj folią i włóż do lodówki.
Pieczarki oczyść, ew. szybko opłucz pod bieżącą wodą, wytrzyj do sucha. Rozgrzej połowę masła, wrzuć grzyby, podsmaż.
Świeże zioła opłucz, osusz, oderwij listki, drobno je posiekaj. Fetę pokrusz, wymieszaj z twarogiem. Dodaj śmietanę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Masę utrzyj. Wymieszaj z posiekanymi ziołami. Przypraw do smaku sokiem cytrynowym, solą oraz pieprzem.
Przygotowany farsz serowo-ziołowy rozsmaruj na mięsie. Na środku ułóż pieczarki – jedna za drugą. Całość zwiń. Ułóż w brytfance. Pozostałe masło stop. Polej nim wierzch pieczeni.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz ok. 75 minut. Gotową pieczeń serwuj z ziemniakami z wody oraz duszonymi warzywami. Przed podaniem udekoruj świeżymi ziołami.Źródło: Tina