Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szynka z fetą i szpinakiem"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 55
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 89
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 55
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 89
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Składniki
Mięso umyć, oczyścić z błon, rozciąć na duży płat, delikatnie rozbić tłuczkiem, oprószyć przyprawami.
Cebulę obrać z łupin, umyć, drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, wetrzeć w mięso, odstawić do lodówki na ok. godzinę.
Szpinak rozmrozić, wymieszać z fetą pokrojoną w drobną kostkę, rozłożyć na schłodzonym, przyprawionym mięsie. Zwinąć jak roladę, mocno związać sznurkiem, obsypać mąką, podsmażyć na maśle ze wszystkich stron.
Podsmażoną roladę przełożyć do brytfanny, podlać wodą, dorzucić pokrojone pomidory, włożyć do piekarnika nagrzanego do 200oC na ok. 50 minut. Po tym czasie roladę wyjąć z brytfanny, naturalnie wytworzony sos przelać przez sitko, doprawić, zagęścić mąką, włożyć roladę z powrotem do pieca na ok. 15 minut.
ok. 180 minut.Źródło: Twoje Imperium