Do góry

Przekąski Przepis na:

Szynka z jajkiem w galarecie

Szynka z jajkiem w galarecie

Autor:

Przepisów i artykułów: 160 Ocena: 3709

Dodano:

Odsłon: 13768

Szynka w galarecie z jajkiem , zachwyca smakiem ,przepis jest prosty, nie jest pracochłonny

Składniki

  • -1/2 kg szynki konserwowej
  • - 5 jajek
  • Do dekoracji :
  • -ananasy
  • -brzoskwinie
  • -żółty ser
  • -groszek- 1 marchewka (ugotowana)
  • -papryka czerwona
  • -zielona natka pietruszki
  • -1 litr wody
  • -1 liść laurowy
  • -2 ziarnka ziele angielskie
  • 1 łyżka octu lub 2-3 łyżki cytryny
  • - 25 g żelatyny (spożywcza)
  • -1 łyżeczkę czubatą vegety
5-6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:
    Do jednego ,litra zimnej wody wsypujemy
    (25 g ) żelatyny.Gdy żelatyna napęcznieje wstawiam na ogień ,wsypuję 1 łyżeczkę vegety i dodaję 1 łyżkę octu lub soku z cytryny (według uznania )ziele angielskie i laurowe liście to zagotowuję,
    (jeśli trzeba jeszcze dosolić do smaku )
    Po ostudzeniu ,wywar przecedzić i zalewać przygotowane półmiski .
    Szynkę z jajkiem, zawijamy w rulonik zatykamy wykałaczką i układamy na półmisku (wg.upodobań )
    udekorować ,brzoskwiniami ananasami,groszkiem serem żółtym, papryką,marchewką,zieloną natką pietruszki ....

  2. Smacznego !!!

  3. !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń