Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szynka "leżakująca" dwie doby w solance a następnie pieczona w rękawie w piekarniku. Kanapki z taką szynką smakują naprawdę wybornie:)
Polecam.
Odsłon: 520
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 438
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 298
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 42
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 763
Polecam.
Odsłon: 520
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 438
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 298
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 42
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 763
Składniki
Wodę zagotowujemy z solą, liściem laurowym, zielem angielskim i pokrojonym w plastry czosnkiem. Studzimy. Do wystudzonej solanki wkładamy szynkę /szynka powinna być całkowicie zalana solanką/ i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej dwie doby. Następnie szynkę wyjmujemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Olej mieszamy z przyprawami i powstałą marynatą smarujemy mięso. Odstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki. Szynkę przekładamy do rękawa foliowego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 210 stopni C. Pieczemy ok. 20 min a następnie zmniejszamy temperaturę do 190 stopni i pieczemy jeszcze ok. 80 min.