Do góry

Dania główne Przepis na:

Szynka z rękawa z brzoskwiniami

Szynka z rękawa z brzoskwiniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4689

Dodano:

Odsłon: 518

Szynka pieczona w rękawie, z brzoskwiniami to mięso kruche, smaczne i w wersji, które szczerze polecam ;)

Składniki

  • Marynata :
  • oliwa z oliwek 3-4 łyżki
  • sos sojowy jasny 1/2 łyżeczki
  • papryka słodka mielona 1/2 łyżeczki
  • bazylia otarta 1/2 łyżeczki
  • imbir mielony 1/3 łyżeczki
  • kmin rzymski 1/3 łyżeczki
  • kucharek 2/3 łyżeczki
  • Mięso :
  • szynka wieprzowa 700 g
  • brzoskwinie w puszce 3 szt
  • Sos :
  • sos pieczeniowy 1/2 szklanki
  • sok brzoskwiniowy 1/2 szklanki
  • mąka pszenna 1 łyżeczka
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotować marynatę-wszystkie składniki ze sobą dokładnie wymieszać. Umyte i osuszone mięso obtoczyć w marynacie kilka razy, po czym schować do lodówki na całą noc. Na drugi dzień mięso przełożyć do rękawa i piec w temp. 150 stopni przez ok. 100 min. Pod koniec pieczenia rękaw rozciąć i dodać pokrojone w plastry brzoskwinie. Piec jeszcze ok. 15-20 min.

  2. Następnie mięso z owocami wyciągnąć i przykryć folią. Sok brzoskwiniowy wymieszać z mąką i przelać do sosu pieczeniowego, zagotować. Mięso podawać z sosem i owocami.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń