Do góry

Przekąski Przepis na:

Szynka z sosem jogurtowym

Przepis dnia 2012-02-10
Szynka z sosem jogurtowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 7102

Dodano:

Odsłon: 4846

mąż dba o linię, a ja o męża:)

Składniki

  • 4 plastry surowej szynki (grubości 1 cm)
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz,majeranek - do smaku
  • 1 szkl. jogurtu greckiego
  • 3 ząbki czosnku
  • kilka kropel soku z cytryny
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przyprawioną szynkę zapeklować w oliwie i occie - najlepiej całą noc - co jakiś czas mieszając. Obróbka cieplna tego mięska obyć się powinna szybko - na grillu lub patelni o karbowany dnie.

  2. Jogurt połączyć z utartym solą czosnkiem, dodać sok cytrynowy i doprawić. Gorące mięso wyśmienicie smakuje z warzywami i kleksem z sosu jogurtowego.

  3. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

olina102 29 kwietnia 2012 Mój też dba o linię : . A ja o niego. Wypróbuję jak wróci do domu.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń