Do góry

Przekąski Przepis na:

Szynkowe róże

Szynkowe róże

Autor: OstraNaSlodko

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 790

Dodano: 21.09.2012

Odsłon: 24470

Pięknie wygląda łatwe Smaczne

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ąkę, sól , żółtko i masło siekamy nożem . Rozkruszamy palcami i dodajemy 2 łyżki zimnej wody. Zagniatamy całość , zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 30 min.

  2. mąką stolnicy i wycinamy pojedyncze paski o szerokości ok. 2-2,5cm.Każdy plasterek wędliny rozcinamy na pół i układamy na paskach , tak jak to pokazałam na obrazku na blogu.

  3. Zwijamy z rulonik ( delikatnie ) , tak by powstała różyczka.

  4. Sklejamy końcówkę.

  5. Układamy na blasze i pieczemy ok.15 min. w temp. 200C.UWAGA!Kukajmy do piekarnika , ponieważ wędlina łatwo się spieka!Ja trzymałam 3 minutki za długo i końcówki się za bardzo spiekły!Zajadamy jeszcze ciepłe!Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń