Do góry

Desery Przepis na:

szyszki

szyszki

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 94

Słodki deser z prażonego ryżu i z cukierków "krówki"

Składniki

  • 1,5 kg krówek (kruchych)
  • 1,5 kg kostki margaryny
  • 12-15 dag ryżu preparowanego
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Krówki roztapiamy w rondelku na małym ogniu.Dodajemy margarynę. Podgrzewamy, od czasu do czasu mieszając,aż powstanie jednolita masa.

  2. Wsypujemy ryż preparowany i mieszamy z masą krówkową. Czekamy 2-3 minuty, aż ryz nasiąknie.

  3. Formujemy szyszki, zanurzając dłonie w zimnej wodzie.
    Rada: Do szyszek można dodać 2 łyżki kakao.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń