Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka z warzywami, ziołami i kus kusem
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 435
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 58
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 147
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 435
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 58
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 147
Składniki
Kus kus wsypać do miski, zalać wrzątkiem, przykryć i odstawić na 5-6 minut. Po tym czasie przestudzić, żeby nie dodawać warzyw do gorącej kaszy.
W tym czasie sparzyć pomidora, obrać ze skóry, pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić z pestek i pokroić drobno, ogórek obrać i pokroić w kostkę.
Przygotować sos: sok z cytryny wymieszać z oliwą, przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem.
Kaszę wymieszać z warzywami, pietruszką, miętą i sosem. Odstawić do przegryzienia składników. Podawać np. z grzankami.