Do góry

Przekąski Przepis na:

tacos

tacos

Autor:

Przepisów i artykułów: 632 Ocena: 9135

Dodano:

Odsłon: 12235

pyszne, chrupiące, aromatyczne. bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu ;-)

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. cebulę i czosnek podsmażyć na oleju do zrumienienia, na drugiej patelni usmażyć mieso, przyprawić. Do mięsa dodać cebulę z czosnkiem, odcedzoną fasolę i pomidory z puszki, wymieszać. Gotować bez przykrycia tak długo aż soki się zredukują. Dodać kukurydzę, jeszcze chwilę pogotować, odstawić do lekkiego przestygnięcia.

  2. w tym czasie tacos ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180-190 stopni na 2-3 min. Napełnić tacos farszem i posypać startym serem. Wstawić do piekarnika aż do rozpuszczenia sera, ok. 8-10 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń