Do góry

Dania główne Przepis na:

Tacos z wędzoną makrelą

Tacos z wędzoną makrelą

Autor: Naj

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14714

Dodano: 05.05.2009

Odsłon: 0

Przepis wart wypróbowania: "Tacos z wędzoną makrelą"

Składniki

  • 8 gotowych placków tacos
  • 8 liści sałaty lodowej
  • 40 dag mięsa wędzonej makreli
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 mały ogórek sałatkowy
  • 40 dag sera typu feta
  • 4 łyżki czarnych oliwek
  • natka do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Rzodkiewki oczyść, umyj, pokrój na kawałeczki. Liście sałaty opłucz, dobrze osusz. Ser oraz rybę rozdrobnij. Oliwki osącz z zalewy. Ogórek umyj i pokrój w plasterki.

  2. Placki tacos wyłóż liśćmi sałaty. Do każdego nałóż rybę, rzodkiewki i plasterki ogórka. Dodaj po kilka oliwek i trochę sera feta. Gotowe danie udekoruj listkami natki. Podawaj np. z dipem przygotowanym na bazie jogurtu.

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń