Do góry

Dania główne Przepis na:

Tagiatele z sosem szpinakowo serowym

Tagiatele z sosem szpinakowo serowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 6

Dodano:

Odsłon: 1069

Danie jest proste w wykonaniu smaczne i efektownie wygląda na talerzu

Składniki

  • makaron tagiatele, opakowanie 500 gram
  • ser pleśniowy błękitny lazur, 30 -40 dkg
  • szpinak mrożony rozdrobniony, 1 opakowanie450 gram
  • słodka śmietana 30%, 1 opakowanie250 ml
  • maslo, 1/4 paczki
  • czosnek, 3-4 ząbki
  • sol pieprz, do smaku
  • parmezan tarty, do posypania dania
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotowanie sosu. Do garnka włóż masło ,ząbki czosnku zetrzyj na tarce lub przeciśnij przez praskę króciutko podsmaż dodaj szpinak podduś troszkę ok 5 min dodaj śmietanę i rozdrobniony ser pleśniowy i pomału zagotuj gotuj aż sos stanie się zawiesisty dopraw do smaku solą i pieprzem.

  2. makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu musi być aldente odcedż przelej zimna wodą i wymieszaj z sosem wszystko razem przygrzej wykładaj na talerze posyp startym parmezanem można udekorować cząstką cytryny i listkiem świeżej mięty smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: tagiatele

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 19 sierpnia 2010 Szpinak kocha gałkę muszkatołową. Przy przygotowaniu dobrze jest trochę utrzeć do szpinaku.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń