Do góry

Dania główne Przepis na:

Tagliatelle aglio e olio - najprostszy makaron świata

Tagliatelle aglio e olio - najprostszy makaron świata

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 4192

Dodano:

Odsłon: 2203

Najprostszy, najszybszy i (zdaniem moich Dziewczyn) najsmaczniejszy makaron! Przygotowanie go zajmuje tyle czasu, ile ugotowanie makaronu! A jakie pyszności! Oto wstążki z czosnkiem i oliwą!

Składniki

  • ok. 30 dag makaronu wstążki lub spaghetti - powinien być raczej długi, użyłem tagliatelle z czosnkiem niedźwiedzim
  • 4 - 5 ząbków czosnku
  • 4 - 5 łyżek oliwy
  • 25 dag pomidorków koktajlowych
  • 1/3 opakowania rukoli
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Na gorącą patelnię wlej oliwę, wrzuć obrany i rozgnieciony czosnek.
    Podsmaż go na złoty kolor, ale nie przypal.
    Usmażony czosnek zdejmij z patelni.
    Makaron ugotuj "al dente" wg przepisu na opakowaniu, odcedź i wrzuć na patelnię z oliwą.
    Wymieszaj dokładnie.

  2. Na talerze wyłóż rukolę i pomidorki pokrojone na połówki.
    Skrop delikatnie oliwą.
    Wyłóż makaron i podawaj.
    Możesz posypać świeżo startym parmezanem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

taura 09 kwietnia 2014 Uwielbiam ten makaron. Zawsze go robię, jeśli naprawdę nie mam czasu gotować :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń