Do góry

Przekąski Przepis na:

Tagliatelle szpinakowe

Tagliatelle szpinakowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 38

Dodano:

Odsłon: 3731

Prosty i smaczny pposiłek. Wystarczy ok 15 minut na przygotowanie

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron szpinakowy nalezy ugotować w lekko osolonej wodzie z odrobiną oleju. Po 8 / 10 minutach wymieszać i odcedzić. Powinien być al dente.

  2. Następnie na patelni rozpuścić masło, włożyć szpinak (może być mrożony Hortex-u) i dusić około 10 minut na wolnym ogniu. Roztrzepane jajka wlać powoli i delikatnie na patelnię bardzo wolno wymieszać. Dodać posiekany drobno czosnek, sól. Po ok. 5 minutach dodać małe opakowanie jogurtu naturalnego (polecam Bakoma), lekko zamieszać. Tak przygotowanym szpinakiem polać ułożony na tależu makaron. Sos szpinakowy doskonale smakuje z makaronem o grubych formach. Idealny jest makaron tagliatelle Bartolini. Choć dla niektórych taka ilość szpinalku może wydawać się przesadą - ja gorąco polecam! - szczególnie wybornie smakuje gdy podczas kolacji podamy potrawę z odrobiną białego Martini.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marz 04 stycznia 2013 A ja robięze śmietaną i bez jajek
www.osmakachzesmakiem.pl

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń