Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczny i aromatyczny, szpinakowy makaron tagliatelle otulony pesto tymiankowo - pietruszkowym. To zielone połączenie to bardzo pożywna i zdrowa propozycja obiadowa, która przeplata smaki ziół z intensywnym aromatem czosnku i owocową nutą sera Rubin i białego wina.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 48
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 117
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 38
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 48
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 117
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 38
Składniki
Ser Rubin ścieramy na tarce o drobnych oczkach i odstawiamy aby uwolnił swój smak i aromat. Orzechy nerkowca prażymy na patelni i studzimy. Tymianek i natkę pietruszki delikatnie siekamy. Następnie do rozdrabniacza dodajemy: - posiekane zioła - 3 ząbki czosnku - uprażone nerkowce - starty Rubin - 2 łyżki białego wina - 1/3 szklanki oliwy z oliwek i miksujemy. Po chwili (cały czas miksując) dolewamy pozostałą część oliwy z oliwek i doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Makaron tagliatelle gotujemy al dente w osolonej wodzie. Ugotowany odcedzamy i jeszcze gorący przekładamy z powrotem do garnka, a następnie mieszamy z przygotowanym pesto. Całość wykładamy na talerze, posypujemy dodatkowo serem i dekorujemy zieleniną. Życzę smacznego! :)