Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa smaczna, niedroga, prosta.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 124
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 586
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 124
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 586
Składniki
Na patelnie dajemy łyżkę oliwy, wrzucamy pokrojony w małe kawałeczki boczek oraz posiekane w cienkie plasterki pieczarki.Smażymy około 10 min. Następnie dodajemy śmietanę, czosnek (miazga), pieprz oraz ser pleśniowy. Trzymamy na małym ogniu około 5 min. Można dodać suszone zioła jeśli ktoś lubi. Makaron ugotować na półtwardo, skropić oliwą, polać sosem i posypać natką pietruszki.