Do góry

Dania główne Przepis na:

Tagliatelle z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi

Tagliatelle z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi

Autor: MP3-ka

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1506

Dodano: 08.04.2013

Odsłon: 5776

Makaron z krewetkami i pomidorkami, w sosie maślanym

Składniki

  • 6 krewetek tygrysich
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • Natka pietruszki
  • 100g makaronu tagliatelle
  • 2 ząbki czosnku, oliwa
  • łyżka masła, sól, pieprz
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie, ma być al dente. Z krewetek ściągamy pancerz i ogonki, czosnek i natkę drobno siekamy. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Na rozgrzaną patelnię wlewamy odrobinę oliwy, wrzucamy krewetki i czosnek - krewetki muszą się zarumienić z dwóch stron. Następnie dorzucamy pomidorki i masło, chwilę smażymy - masło musi się roztopić. Dodajemy makaron, pietruszkę, sól i pieprz. Delikatnie mieszamy, aż cały sos obklei makaron. Gotowe danie wykładamy na talerz, posypujemy serem i ozdabiamy pietruszką. Użyłam ostrej oliwy i danie wyszło pikantne. Zamiast tego można dodać odrobinę chilli w proszku lub świeże ostre papryczki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń